Přejít k hlavnímu obsahu
Zpět na článek

Není tequily bez netopýra: Jak se vyrábí tradiční mexický nápoj

0/6
  • Muž procházející polem modré agáve v době sklizně poblíž mexického města Jalisco, které je úzce spjato s výrobou tequily.

  • Čištění agáve je náročný proces, během nějž je potřeba osekat všechny listy a ponechat jen plod v samotném středu rostliny.

  • Dělníci rozsekávají plody agáve na nádvoří palírny Jose Cuervo v mexickém Jaliscu.

  • Pracovníci palírny Herradura nakládají rozsekané plody agáve na dopravní pás, jenž směřuje k cihlovým pecím.

  • Destilovací zařízení v palírně Herradura, která je jedním z předních výrobců tequily.

  • Netopýr, jehož český název zní glosofága velká (Leptonycteris nivalis), a příbuzný druh glosofága lesní (Leptonycteris curasoae) jsou hlavními opylovači agáve.