Není tequily bez netopýra: Jak se vyrábí tradiční mexický nápoj
0/6
Muž procházející polem modré agáve v době sklizně poblíž mexického města Jalisco, které je úzce spjato s výrobou tequily.
Čištění agáve je náročný proces, během nějž je potřeba osekat všechny listy a ponechat jen plod v samotném středu rostliny.
Dělníci rozsekávají plody agáve na nádvoří palírny Jose Cuervo v mexickém Jaliscu.
Pracovníci palírny Herradura nakládají rozsekané plody agáve na dopravní pás, jenž směřuje k cihlovým pecím.
Destilovací zařízení v palírně Herradura, která je jedním z předních výrobců tequily.
Netopýr, jehož český název zní glosofága velká (Leptonycteris nivalis), a příbuzný druh glosofága lesní (Leptonycteris curasoae) jsou hlavními opylovači agáve.