Přejít k hlavnímu obsahu
Zpět na článek

Jídlo jako v michelinské restauraci? Jde to i doma!

0/6
  • Marek Fichtner, jeden z porotců soutěže Masterchef, vyzkoušel Lauben Sous Vide Stick přímo ve své praxi a stal se ambasadorem značky. Jeho závěry si můžete prohlédnout na stránkách společnosti Lauben. 

  • Na hrnec se neumisťuje poklička. K tomu, aby se voda nevyvařila při velmi dlouhých časech vaření (u některých pokrmů až několik hodin), slouží sada kuliček Lauben Sous Vide Balls 50, které plavou na hladině vody. Pokud dochází k výparu vody, tak se kondenzuje na kuličkách a stéká zpět do hrnce. Únik vody výparem je pak minimální. Na obrázku je viditelný i držák (vlevo), který drží přístroj ve svislé poloze.

  • Steak připravený na pánvi (vlevo) a metodou sous vide (vpravo). Jak vidíte, maso vpravo je upravené a v plném svém objemu, zatímco na pánvi vidíte (vlevo), že maso ztratilo svou šťávu, kraje masa jsou vypečené až do sucha a prostředek masa je ještě syrový. U sous vide metody je maso v celém svém objemu propečené a není vysušené. Po stisknutí vidličkou se z něj uvolňuje šťáva, což u pokrmu z pánve není zaručeno.